top of page

Casus Meulenborg

Deze casus gaat over het meubelbedrijf Meulenborg. Dit bedrijf ontwerpt en verkoopt meubels, zoals banken, stoelen, tafels en kasten. Meulenborg laat de meubels in opdracht bouwen in het buitenland. Ook handelt dit bedrijf in vintage meubelen en biedt bemiddelingsadvies. Tot slot ontwikkelt Meulenborg meubels voor verpleegtehuizen en ontwikkelt gerobotiseerde stoelen.  Om de verpleegtehuizen te ontzorgen, biedt Meulenborg turnkey projectmanagement voor de renovatie van afdelingen. Uiteraard worden dan Meulenborg meubels gebruikt bij de renovatie. Al met al verschillende activiteiten met elk hun eigen risicoprofiel. Al met al is Meubenborg een typisch MKB-bedrijf: flexibel, gedreven en informeel van aard. 

 

De directeur-groot aandeelhouder heeft veel ervaring opgedaan als meubelmaker en is een visionair die door middel van innovaties zijn dromen wil realiseren. Daarvoor zijn ook uitbreidingsinvesteringen gepland.

De casus is ontwikkeld voor simulatie-praktijkstage opdrachten voor AA's en RA's. Er zijn drie opdrachten beschikbaar:

  • beoordelingsopdracht (2400-verklaring)

  • subsidiecontroleopdracht (800-verklaring)

  • toekomstige informatieopdracht (3400-verklaring)

De casus is compleet uitgewerkt met veel bedrijfsgegevens en met webcasts met uitleg over de casus en interne procedures. De standaardcasus biedt aanknopingspunten voor diverse vakken, zoals controle, boekhouden, fiscaliteiten, BIV/AO & IT.

Meulenborg is bijzonder geschikt voor trainingen op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaren, de AA en RA praktijkstages en hogere jaars BSc studenten en MSc studenten. 

Deze casus is tot stand gekomen met medewerking van Avans+, die simulatie praktijkstage cursussen aanbieden, gebruik makend van deze casus.

bottom of page